Ultrazvučno čišćenje u prehrambenoj industriji

Ultrazvučno čišćenje

Naša ultrazvučna mašina za čišćenje u prehrambenoj industriji je idealna za uklanjanje ulja, masne prljavštine, ostataka i kamenca. Sa preporučenim ultrazvučnim aparatom postižemo bolje rezultate čišćenja u poređenju sa tradicionalnim metodama. Ovo je garancija za održavanje opreme i instrumenata u industriji sa tako visokim higijenskim zahtevima.

Prljav filter za masnoću pre čišćenja

FILTER MASNOĆE NAKON ČIŠĆENJAProbno čišćenje nakon 10 minuta u ultrazvučnom čistaču ASONIC PRO-300-28kHz

Ultrazvučno čišćenje je tehnologija koja se široko koristi u raznim industrijama, uključujući i prehrambenu, za efikasno i efektivno čišćenje opreme i površina. Koristi zvučne talase visoke frekvencije za stvaranje mikroskopskih mehurića u tečnom rastvoru za čišćenje. Ovi mehurići se brzo vežu u blizini površina koje treba očistiti, stvarajući akciju čišćenja koja se zove kavitacija. Ona pomaže u uklanjanju prljavštine, masti, bakterija i drugih zagađivača.

U prehrambenoj industriji ultrazvučno čišćenje se koristi za različite primene kao što su čišćenje opreme za preradu hrane, pribora, kontejnera, pa čak i voća i povrća.

Ključne prednosti ultrazvučnog čišćenja u prehrambenoj industriji:

1. Temeljno čišćenje: Ultrazvučni čistači mogu dosegnuti i očistiti područja kojima je teško pristupiti ručno, osiguravajući temeljniji proces čišćenja. Sićušni mehurići stvoreni ultrazvučnim talasima mogu da prodru u pukotine, pukotine i zamršene delove opreme, efikasno uklanjajući tvrdokorne ostatke i zagađivače.
2. Ušteda vremena i troškova: Ultrazvučno čišćenje je generalno brže od tradicionalnih metoda čišćenja, smanjujući vreme zastoja potrebno za održavanje opreme. Takođe može da uštedi troškove smanjenjem potrebe za ručnim radom i skupim hemijskim sredstvima za čišćenje.
3. Poboljšana bezbednost hrane: Efikasno čišćenje je od suštinskog značaja za održavanje visokih standarda bezbednosti hrane. Ultrazvučno čišćenje može pomoći u uklanjanju bakterija, plesni, kvasca i drugih mikroorganizama koji mogu kontaminirati hranu. Osiguravanjem higijenskog okruženja, rizik od bolesti koje se prenose hranom i unakrsne kontaminacije može se svesti na minimum.
4. Nežno čišćenje: Uprkos svojim moćnim mogućnostima čišćenja, ultrazvučno čišćenje je nežno prema površinama koje se čiste. Može da ukloni zagađivače bez izazivanja oštećenja delikatnih delova opreme ili promene kvaliteta prehrambenih proizvoda.
5. Ekološki prihvatljivo: Ultrazvučno čišćenje obično zahteva manje vode i hemikalija u poređenju sa tradicionalnim metodama čišćenja, što ga čini ekološki prihvatljivijom opcijom. Može pomoći u smanjenju potrošnje vode i minimiziranju oslobađanja potencijalno štetnih hemikalija u životnu sredinu.
Iako ultrazvučno čišćenje nudi nekoliko prednosti, važno je napomenuti da možda nije pogodno za sve aplikacije u prehrambenoj industriji. Određene faktore, kao što su tip opreme, kompatibilnost materijala i priroda zagađivača, treba uzeti u obzir pre primene ultrazvučnog čišćenja. Preporučuje se da se konsultujete sa stručnjacima ili proizvođačima koji su specijalizovani za ultrazvučne sisteme za čišćenje za specifične zahteve prehrambene industrije.

Sve u svemu, ultrazvučno čišćenje može igrati dragocenu ulogu u održavanju čistoće, higijene i bezbednosti hrane u prehrambenoj industriji, doprinoseći proizvodnji visokokvalitetnih i bezbednih prehrambenih proizvoda.
Talog i filtrirane čestice masti i ostataka prženja smanjuju propustljivost filtera izduvnog vazduha i metalnih rešetki, pa je neophodno redovno čišćenje. Nakon intenzivnog ultrazvučnog čišćenja, filteri dobijaju prvobitnu efikasnost.

Nudimo kompletno rešenje posebno za čišćenje filtera i metalnih rešetki šporeta – čišćenje ultrazvukom visokih performansi. Filteri za masnoću se stavljaju u ultrazvučno kupatilo na nekoliko minuta na 50-60 °C, a linije prljavštine se nežno uklanjaju biorazgradivim koncentratom za čišćenje. Ultrazvuk stvara mikroskopski male mehuriće koji, kada implodiraju, nežno uklanjaju prljavštinu čak i sa teško dostupnih mesta. Očišćeni filteri ponovo rade pouzdano nakon ispiranja, sušenja i ugradnje. Ova nežna metoda čišćenja značajno produžava vek trajanja, štedeći vreme i troškove.
Ultrazvučne kupke različitih veličina su dostupne za velike količine čišćenja.

Kako funkcioniše ultrazvučno čišćenje?

Ultrazvučno čišćenje kavitacijom može zvučati kao komplikovana ili čak naučna metoda čišćenja. Ali dozvolite nam da vas uverimo, kada jednom razumete proces, to je zapravo prilično jednostavno.

Ultrazvučno čišćenje je brza i efikasna metoda čišćenja koja koristi ultrazvučnu energiju i uz pomoć dodatnih koncentrata za čišćenje prodire duboko u pore bilo kog subjekta.

Obezbeđuje temeljno uklanjanje neželjene prljavštine sa predmeta koji su podvrgnuti prodoru ultrazvučnih talasa. Ova metoda čišćenja je jedan od najnovijih i efikasnih načina za uklanjanje prljavštine sa različitih vrsta predmeta. Metoda ultrazvučnog čišćenja zasniva se na efektu kavitacije.

Kavitacija

Kavitacija je proces brzog formiranja i disipacije mikro mehurića u tečnom okruženju. Efekat se dešava kada ultrazvučni talasi prolaze kroz tečnost. Ultrazvuk (zvuk visoke frekvencije, najčešće korišćen od 28 do 100 kHz) generiše naizmenične talase visokog i niskog pritiska koji proizvode sitne mehuriće (šupljine). Počinju da rastu od mikroskopske veličine u fazi niskog pritiska sve dok se ne stisnu, a zatim implodiraju u fazi visokog pritiska.

Molekuli u tečnosti se sudaraju oslobađajući ogromnu količinu energije. Energija trenutno povećava lokalnu temperaturu stvarajući visokoenergetski tok usmeren na površinu objekta. Mehurići imaju ogromnu energiju koja je ciljana i njeno oslobađanje podiže kontaminaciju sa površine predmeta koje čistite.

PROCES KAVITACIJE JE OSNOVA ULTRAZVUČNOG ČIŠĆENJA.

Emisija ultrazvučnih talasa kroz tečnost izaziva kavitaciju – formiranje mikroskopskih mehurića u tečnosti. Kada ovi mehurići udare u površinu predmeta, oni implodiraju oslobađajući energiju koja odvaja nečistoće sa površine predmeta. Mala veličina mehurića im omogućava da prodru u pukotine, rupe, pore, perforacije i talase do kojih je teško doći prilikom ručnog čišćenja. Kavitacija uklanja ostatke kao što su prašina, prljavština, ulje, pigment, rđa, mast, alge, gljivice, bakterije, kreč, čađ, vosak i tako dalje. Materijali pogodni za čišćenje u ultrazvučnom čistaču su metal, plastika, staklo, keramika i guma. Za optimalne rezultate čišćenja preporučujemo rastvor destilovane vode i specijalno formulisane koncentrate za ultrazvučno čišćenje.

UPOTREBA ULTRAZVUČNOG ČISTAČA JE IZUZETNO JEDNOSTAVNA.

Stavite predmete za čišćenje u korpu čistača. Pažljivo stavite korpu sa predmetima u ultrazvučni čistač. Napunite rezervoar destilovanom vodom ili rastvorom koncentrata za čišćenje. Potopite sve predmete u rastvor za čišćenje. Podesite željenu temperaturu čišćenja i aktivirajte grejač rezervoara. Kada tečnost u rezervoaru dostigne podešenu temperaturu, grejač će se isključiti. Podesite ultrazvučni tajmer u skladu sa zahtevima procesa čišćenja, u zavisnosti od vrste i stepena zaprljanosti predmeta za čišćenje. Kada je čišćenje završeno, sačekajte da se tečnost ohladi, a zatim pažljivo uklonite korpu sa stvarima. Isperite predmete čistom vodom. Ispustite zaprljanu tečnost za čišćenje iz ultrazvučnog čistača. Koristite meku krpu da obrišete rezervoar.

Koncentrati za čišćenje

ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje imaju specijalizovan hemijski sastav koji pospešuje proces čišćenja i treba ih koristiti u skladu sa posebnim potrebama delova koji se čiste.
ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje su dizajnirani ne samo za profesionalnu/industrijsku upotrebu, već i za razne hobije.

Bez obzira da li tražite odgovore, želite da rešite problem, možete nas kontaktirati.
Pomoći ćemo vam da brzo i lako rešite svoje probleme.

ultrazvučna kada

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja