ASonic ultrazvučne kade

ultrazvučno čišćenjeKako ukloniti ugljenik sa predmeta?
ugljenik posle čiščenja

Kako ukloniti ugljenik sa predmeta?

Da li vam različite prljavštine kao što je ugljenik stvaraju probleme u vašoj industriji ili hobiju, a rezultat vašeg rada zbog toga nije savršen? Da li trošite mnogo dragocenog vremena na ručno uklanjanje?

Zadali smo sebi zadatak da proverimo koliko brzo i efikasno možemo ukloniti ugljenik sa željenih predmeta uz pomoć ultrazvučnog čistača i odgovarajućeg koncentrata za čišćenje.

Osnove

Prvo malo o osnovama ultrazvučnog čišćenja. Ako ste zainteresovani, možete pročitati više u našim prethodnim postovima na blogu, na primer: *Kako ultrazvuk čisti*.

Ultrazvučne kade i čistači rade na principu ultrazvučnih talasa koji prolaze kroz tečnost. Većina modela ultrazvučnih kada ima pretvarače pričvršćene na dnu rezervoara koji emituju ultrazvučne talase. Ovi talasi se šire tečnošću u rezervoaru. Uz pomoć energije ovih mikro mehurića, koji udaraju u predmet i implodiraju, uklanjaju se nečistoće na objektima.

U samoj primeni, dobro je imati na umu da talasi dolaze sa dna rezervoara i zato je njihova snaga u ovom pravcu najveća kao i efekat čišćenja. Ultrazvučna snaga, frekvencija, temperatura tečnosti, koncentrat za čišćenje i vreme čišćenja takođe doprinose uklanjanju nečistoća.

Uklanjanje, ugljenik i ostale nečistoće

Vratimo se našem slučaju. Prvo smo poprskali predmete razblaženim koncentratom za čišćenje AS-MLP, koji je snažan i efektivan odmašćivač, i započeli razgradnju prljavštine. Za to vreme smo pripremili ultrazvučnu kadu PRO 300 – 28 kHz i tečnost zagrejali na 40 ° C. U vodu smo dodali 2% koncentrata za čišćenje AS-MLP, koji zbog svoje hemijske formulacije ubrzava uklanjanje nečistoća sa površine predmeta. Pustili smo ultrazvučnu kadu da radi dva ciklusa bez predmeta unutra, jer smo hteli da se temperatura i koncentrat za čišćenje ravnomerno rasporede po rezervoaru. Istovremeno smo uklonili višak mehurića vazduha koji bi pokvario i usporio proces čišćenja.

Proces i završetak čišćenja

U našem ispitivanju odlučili smo se za dva ciklusa od 30 minuta na 40-50°C. Posle završetka ciklusa predmete smo isprali tekućom vodom, osušili i obrisali sa mekanim peškirom.

Ako niste zadovoljni rezultatom, možete ručno da “trljate” predmet tokom ciklusa i tako ubrzavate uklanjanje ugljenika ili da nastavite sa dodatnim ciklusom ili dva u ultrazvučnoj kadi.

ugljenik proces

Nastavkom upotrebe veb stranice, pristajete na upotrebu kolačića. više informacija

Kolačići (cookies) su omogućeni na ovoj stranici kako biste imali najbolje korisničko iskustvo na njoj. Ukoliko nastavite da koristite stranicu bez promene podešavanja za kolačiće u Vašem pretraživaču ili pritiska na "Pristajem" ispod, saglasni ste sa upotrebom ovih kolačića (cookies).

Zapri