Ultrazvučno čišćenje kod kuće

Ultrazvučno čišćenje kod kuće

Kako se brinete o svom zdravlju?

ultrazvučno čišćenje
Svi žele da budu zdravi i žive u čistom i bezbednom okruženju. Ono što često ne shvatamo ili možda pre zaboravljamo jeste da je naša odgovornost da stvorimo i obezbedimo ovakvo okruženje.

Čovečanstvo je kroz istoriju bilo toliko željno promena i tehnološkog razvoja da smo već neko vreme zaboravili da brinemo o najvažnijem – zemlji – našoj životnoj sredini. Ali, naravno, poboljšanja u tehnologiji su takođe imala mnogo pozitivnih uticaja i ishoda na naše živote i zdravo življenje.

Jedan od njih je ultrazvučni čistač.
To je jedan od ekološki najprihvatljivijih načina čišćenja predmeta. Glavni razlozi zašto je ultrazvučni čistač prednost jsete:

• smanjuje upotrebu koncentrata za čišćenje i stoga oslobađa manje ili nimalo toksičnih hemikalija u životnu sredinu
• koristi manje vode od uobičajenih metoda čišćenja
• štedi energiju u poređenju sa drugim mašinama koje se koriste za čišćenje
• ima nultu emisiju tokom procesa i stoga je ekološki prihvatljiv i bezbedniji za korisnika

Pošto je ultrazvučno čišćenje bezbedno i ekološki prihvatljivo, možemo ga koristiti kod kuće bez brige za svoje zdravlje ili zdravlje naše dece i kućnih ljubimaca.

Manji modeli ultrazvučnog čistača savršeni su za čišćenje kućnih proizvoda. Kućni proizvodi obično imaju mnogo više bakterija na sebi, nego što biste ikada pomislili. Dečije igračke, naočare i ključevi su samo neki od stvari koje svi koristimo svakodnevno. Nažalost, ne čiste se dovoljno često. Zamislite samo koliko skrivenih mesta ima na omiljenoj igrački vašeg deteta ili na ključevima vašeg stana, koja nisu očišćena i teško dostupna?

Sva ta mesta kriju bakterije i klice koje ne vidimo pa često mislimo da ih nema. Sve te predmete možete staviti u ultrazvučni čistač zajedno, ostavite ga da deluje samo 8 minuta. U međuvremenu možete da se igrate sa svojim detetom ili samo da popijete šolju čaja i sve te skrivene klice i zagađivači će nestati.

To je to. Ekološki prihvatljiv, siguran, jednostavan za upotrebu, brz i efikasan. Čistač snova!

 

Šta možete očistiti kod kuće?

Ultrazvučni čistač se može koristiti za čišćenje širokog spektra predmeta kod kuće. Evo nekih uobičajenih predmeta koji se mogu efikasno očistiti ultrazvučnim čistačem:

1. Nakit: Ultrazvučni čistači su odlični za čišćenje nakita, uključujući prstenje, ogrlice, minđuše, narukvice i satove. Oni mogu ukloniti prljavštinu, ulja i ostatke iz malih pukotina i teško dostupnih područja.

2. Naočare: Bilo da se radi o naočarima, sunčanim naočarima ili naočarima za čitanje, ultrazvučni čistač može efikasno ukloniti otiske prstiju, mrlje i prljavštinu sa okvira i sočiva.

3. Proteze i oralni aparati: Ultrazvučni čistači se mogu koristiti za čišćenje proteza, držača, štitnika za usta i drugih oralnih aparata. Oni pomažu u uklanjanju bakterija, plaka i mrlja sa ovih predmeta.

4. Metalni predmeti: Razni metalni predmeti kao što su novčići, srebrni pribor, brijači, mali alati, pa čak i vatreno oružje mogu se očistiti pomoću ultrazvučnog čistača. Proces pomaže u uklanjanju prljavštine, oksidacije i mrlja sa metalnih površina.

5. Novčići i kolekcionarski predmeti: Ultrazvučni čistači mogu bezbedno da čiste novčiće, uključujući i one od zlata, srebra ili bakra. Takođe se mogu koristiti za čišćenje kolekcionarskih predmeta poput figurica, malih skulptura i delikatnih antikviteta.

6. Elektronske komponente: Neke elektronske komponente, kao što su ploče, mali elektronski delovi i konektori, mogu se očistiti pomoću ultrazvučnog čistača. Međutim, važno je osigurati da su komponente kompatibilne sa ovom metodom čišćenja i da se procesom neće oštetiti.

7. Predmeti za ličnu negu: Ultrazvučni čistači mogu da čiste predmete za ličnu negu kao što su češljevi, četke, oštrice za brijanje, škare za nokte, pa čak i četke za šminku. Oni pomažu u uklanjanju prljavštine, ulja i ostataka sa ovih predmeta.

ultrazvučno čišćenje

8. Satovi: Osim samo kaiševa i kućišta, ultrazvučni čistači takođe mogu da čiste delove sata kao što su mehanizmi za sat. Međutim, određeni tipovi satova, kao što su oni sa delikatnim ili starinskim komponentama, možda nisu prikladni za ultrazvučno čišćenje.

Najmanji ultrazvučni čistač za dom je kapaciteta 0,45L a veći iz naše kolekcije 2,4L.

 

Ultrazvučni čistač Asonic

Kako to radi?

Ultrazvučni čistači koriste visokofrekventne zvučne talase za stvaranje mikroskopskih mehurića u tečnom rastvoru za čišćenje. Kada se ovi mehurići sruše blizu površine predmeta, stvaraju intenzivnu akciju ribanja koja uklanja prljavštinu, prljavštinu i zagađivače.

Ako razmišljate o korišćenju ultrazvučnog čišćenja kod kuće, evo nekoliko koraka koje treba slediti:

1. Izaberite ultrazvučni čistač: Možete kupiti ultrazvučni čistač posebno dizajniran za kućnu upotrebu. Ovi uređaji su dostupni u različitim veličinama i kapacitetima, pa izaberite onaj koji odgovara vašim potrebama čišćenja. Možete potražiti jedan za sebe OVDE.

2. Izaberite rešenje za čišćenje: Različiti predmeti mogu zahtevati različita rešenja za čišćenje. Mogu se koristiti blagi sapun za sudove, deterdžent za pranje veša ili specijalizovani rastvori za ultrazvučno čišćenje. Pratite uputstva proizvođača za razmere razblaživanja i u zavisnosti od toga šta želite da očistite, izaberite pravi za sebe OVDE.

3. Pripremite rezervoar za čišćenje: Napunite rezervoar ultrazvučnog čistača odgovarajućom količinom rastvora za čišćenje, pazeći da ne prekoračite maksimalnu liniju punjenja koju je naveo proizvođač.

4. Stavite predmete u čistač: Potopite predmete u rastvor za čišćenje, uverite se da su potpuno uronjeni i da nisu pretrpani. Izbegavajte postavljanje predmeta koji mogu biti osetljivi na proces čišćenja ili sadrže elektronske komponente.

5. Podesite vreme i temperaturu čišćenja: Pratite uputstva koja ste dobili uz ultrazvučni čistač da biste podesili odgovarajuće vreme i temperaturu čišćenja. Generalno, ciklusi čišćenja mogu da se kreću od nekoliko minuta do pola sata, u zavisnosti od nivoa prljavštine i predmeta koji se čiste.

6. Započnite ciklus čišćenja: Zatvorite poklopac ultrazvučnog čistača i pokrenite ciklus čišćenja. Uređaj će generisati ultrazvučne talase, uzrokujući da rastvor za čišćenje uzburka i očisti predmete.

7. Isperite i osušite: Kada se ciklus čišćenja završi, pažljivo uklonite predmete iz rastvora za čišćenje. Temeljno ih isperite čistom vodom da biste uklonili ostatke rastvora za čišćenje. Osušite predmete mekom krpom ili sušenjem na vazduhu, osiguravajući da su potpuno suvi pre upotrebe ili skladištenja.

Ne zaboravite da uvek sledite bezbednosne mere predostrožnosti koje je dao proizvođač, jer ultrazvučni čistači koriste visokofrekventne zvučne talase koji mogu prouzrokovati štetu ako se ne koriste pravilno. Pored toga, nisu svi predmeti pogodni za ultrazvučno čišćenje, pa proverite kompatibilnost u smernicama proizvođača.

Prateći ove korake, možete efikasno očistiti širok spektar predmeta koristeći ultrazvučni čistač u udobnosti svog doma.

ultrazvučna kada

Ako trebate svoj čistač, nekoliko modela pronađete na spletnoj stranici: www.ultrazvučnekade.rs

ultrazvučno čišćenje

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja