Upotreba vitamina C

Upotreba vitamina C za lipoomiju

Lipo-litički vitamin C, njegova korist i prednost u odnosu na obični vitamin C

Liposomski vitamin C je oblik vitamina C koji je uključen u lipozom – muške lipidne mehuriće. Liposomi deluju kao zaštitni omotač oko vitamina C, omogućavaju bolju stabilnost i bioraspoloživost ovog vitamina. Prednosti lipoomskog vitamina C uključuju:

ultrazvučno čišćenje

 1. Povećana apsorpcija: Liposomi omogućavaju bolju apsorpciju vitamina C u probavnom sistemu. Uobičajeni oblik vitamina C može se slabo apsorbirati zbog svoje hidrofilne prirode, dok liposomi olakšavaju prolazak vitamina C kroz stanične membrane.
 2. Bolja stabilnost: Vitamin C poznat je po svojoj nestabilnosti i osetljivosti na svetlost, vazduh i temperaturu. Liposomi služe kao zaštitni omotač koji štiti vitamin C od oksidacije i razgradnje, što produžava njegov životni vek.
 3. Ciljana isporuka: Liposomi mogu ciljati na određena tkiva ili stanice u telu jer mogu proći kroz stanične membrane. To omogućava bolju i ciljanu isporuku vitamina C tamo gde je najpotrebniji.
 4. Antioksidativna svojstva: Vitamin C je snažan antioksidans koji pomaže u zaštiti stanica od oštećenja slobodnih radikala. Liponirani vitamin C može pružiti veće količine i dugotrajnije delovanje antioksidansa u telu.
 5. Podrška imunološkom sistemu: Vitamin C ključan je za zdrav imunološki sistem. Lipoponirani vitamin C može povećati vitamin C u krvi, što može doprineti jačem imunološkom odgovoru i smanjiti rizik od bolesti.

Koja je razlika između lipo-vitamina C

Glavna razlika između lipo-vitamina C i običnog (konvencionalnog) vitamina C je u načinu isporuke i apsorpcije u telu.

Konvencionalni vitamin C (askorbinska kiselina) dostupan je kao tablete, kapsule, prah ili tečnost. Nakon gutanja apsorbuje se kroz probavni sistem. Liposomski vitamin C uključen je u liposome, koji su mali lipidni mehurići. Liposomi služe kao zaštitni omotač oko vitamina C i omogućavju bolju apsorpciju.

Običan vitamin C apsorbira se kroz gastrointestinalni trakt, što može ograničiti njegovu bioraspoloživost. Liposomi u liposom vitamina C omogućavaju vitaminu C da prođe kroz stanične membrane, povećavajući njegovu apsorpciju i bioraspoloživost. To omogućava lipoposičnom vitaminu C da dostigne ciljana tkiva i da stanice u telu imaju veću učinkovitost.

Zajednički vitamin C poznat je po svojoj nestabilnosti i osetljivosti na svetlost, vazduh i temperaturu. Liposomi, koji okružuju vitamin C u liposom vitaminu C, deluju kao zaštitni sloj koji ga štiti od oksidacije i razgradnje. To produžava stabilnost vitamina C i dugo zadržava njegovu učinkovitost.

Liposomi u liposomitnom vitaminu C omogućavaju ciljanu isporuku vitamina C određenim tkivima ili stanicama u telu. Liposomi prolaze kroz stanične membrane bolje od konvencionalnog vitamina C, omogućavajući ciljanu isporuku vitamina C tamo gde je najpotrebniji.

Važno je napomenuti da je lipose vitamin C dostupan u obliku dodataka ishrani, dok je redovan vitamin C dostupan u različitim oblicima, uključujući dodatke ishrani i hranu.

Važno je imati na umu da su prednosti lipa – vitamina C predmet mnogih studija, ali rezultati mogu varirati zavisno o individualnim okolnostima i uslovima. Razgovarajte sa svojim doktorom ili farmaceutom pre upotrebe liposomskog vitamina C kako biste proverili njegovu učinkovitost na temelju vašeg zdravstvenog stanja i drugih uslova.

ultrazvučno čišćenje

Kako da sami pripremimo lipo-vitamin C

Sastojci koji će vam trebati:

 • Lecitin (npr. sojin lecitin)
 • Vitamin C u prahu (askorbinska kiselina)
 • Voda (destilovana ili filtrirana voda)

Uputstvo za pripremu lipo-vitamina C:

 1. Priprema lipo-smese:
  • U maloj posudi pomiješajte 1 kašičicu lecitina (oko 7,5 g) s 1/2 šoljice vode (oko 120 ml). Pomešajte varjačom da se otopi lecitin.
  • Ostavite smesu da stoji 10-15 minuta dok lecitin ne bude potpuno hidratizovan.
 2. Priprema vitamina C:
  • U drugoj posudi pomešajte 1 kašičicu vitamina C u prahu (oko 4-5 g) s 1/4 šoljicom vode (oko 60 ml). Mešajte dok se vitamin C potpuno ne otopi.
 3. Kombinujte lipoposičnu smesu i vitamin C:
  • Polako sipajte otopljeni vitamin C u smesu lipopoza. Lagano promešajte kako biste sastojke ravnomerno spojili.
  • Smesa se ulije u borosilikatno staklo ravnog dna i stavi u korpu tako da visi u korpi ultrazvučnog čistačaNikada ne stavljajte čašu na dno kade za čišćenje!
  • Pribavirte dotok vode u rezervoar ultrazvučnog čistača i aktivirajte ultrazvučni rad. Rastvor često mešajte u čaši.
  • Priprema lipo-po-vitamina C je završena ako u otopini nema više balončića.
  • Gustoća dobijene smese će biti slična mleku i na dnu će imati malu količinu sedimenta. Naspite ga u staklenu posudu s poklopcem. Lipoposični vitamin C držite u frižideru i koristite u roku od 3-4 sedmice od pripreme.

 

Kako koristiti ultrazvučni čistač u praksi i za šta ga možete koristiti, pročitajte OVDE

ultrazvučna kadaultrazvučna kad Asonic

ultrazvučna kada Asonic logo

 

 

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja