ultrazvučno čišćenje

Ultrazvučno čišćenje elektronike

Da li tražite uređaj za čišćenje koji može da očisti elektronske komponente?

Elektronika, PCB, Ultrazvučno čišćenje

 

Ultrazvuk je veoma efikasan u tretiranju elektronskih komponenti kao što su otpornici, kondenzatori, tranzistori, diode, induktori, osigurači itd.

S obzirom na njegove performanse čišćenja i malu veličinu, to je najefikasnije rešenje za uštedu vremena i čišćenje celog PCB-a, dok dopire čak i do najmanjih delova.

Ultrazvuk stvara mikroskopski male mehuriće koji, kada implodiraju, nežno uklanjaju prljavštinu čak i sa nepristupačnih mesta. Nakon ispiranja, sušenja i ugradnje očišćene štampane ploče, ona ponovo radi pouzdano. Ova metoda čišćenja značajno produžava životni vek, štedeći vreme i troškove. Ultrazvučne kade različitih veličina i širok spektar dodataka su dostupni za čišćenje velikog obima.

Metoda ultrazvučnog čišćenja za čišćenje elektronskih komponenti

Ultrazvučno čišćenje je široko korišćena metoda za čišćenje elektronskih komponenti u različitim industrijama, uključujući proizvodnju i popravku elektronike. Koristi zvučne talase visoke frekvencije za stvaranje mikroskopskih mehurića u rastvoru za čišćenje, koji efikasno uklanja zagađivače sa površina elektronskih komponenti.

Evo nekih informacija o ultrazvučnom čišćenju elektronskih komponenti:

Uklanjanje zagađivača: Ultrazvučno čišćenje je veoma efikasno u uklanjanju raznih vrsta zagađivača sa elektronskih komponenti. Može da eliminiše prašinu, prljavštinu, mast, ulja, ostatke fluksa, čestice lemljenja i druge ostatke koji se akumuliraju tokom proizvodnje ili upotrebe elektronskih uređaja.

Čišćenje bez razaranja: Ultrazvučno čišćenje je nežan proces koji ne oštećuje delikatne elektronske komponente. Čišćenje se odvija na mikroskopskom nivou i ne uključuje grubo ribanje ili abrazivne materijale, smanjujući rizik od oštećenja komponenti.

Poboljšane performanse:
Uklanjanjem zagađivača iz elektronskih komponenti, ultrazvučno čišćenje može poboljšati njihove performanse i pouzdanost. Čiste komponente imaju bolju električnu provodljivost, smanjen rizik od kratkih spojeva i poboljšano rasipanje toplote, što dovodi do poboljšane ukupne funkcionalnosti.

Pristupačnost i temeljno čišćenje:
Ultrazvučno čišćenje može da dopre do složenih i teško dostupnih oblasti elektronskih komponenti, kao što su uski prostori između pinova ili konektora. Mikroskopski mehurići stvoreni ultrazvučnim talasima prodiru u ove oblasti i efikasno uklanjaju zagađivače, obezbeđujući temeljan proces čišćenja.

Ušteda vremena i troškova:
Ultrazvučno čišćenje je vremenski efikasan metod za čišćenje elektronskih komponenti, posebno u poređenju sa tehnikama ručnog čišćenja. Smanjuje potrebu za radno intenzivnim čišćenjem i minimizira vreme potrebno za rastavljanje i ponovno sastavljanje složenih elektronskih uređaja. Ovo na kraju dovodi do uštede troškova u smislu rada i operativnih zastoja.

Ekološki prihvatljivo:
Ultrazvučno čišćenje obično zahteva manje rastvora za čišćenje i vode u poređenju sa drugim metodama čišćenja. Ovo ga čini ekološki prihvatljivom opcijom, jer smanjuje potrošnju vode i minimizira upotrebu potencijalno štetnih hemikalija.

Vredi napomenuti da iako je ultrazvučno čišćenje efikasno za mnoge elektronske komponente, određene osetljive komponente možda nisu prikladne za ovaj metod čišćenja. Osetljivi predmeti poput određenih poluprovodnika, MEMS uređaja ili komponenti sa labavim ili oštećenim vezama mogu zahtevati alternativne metode čišćenja ili specijalizovano rukovanje. Važno je da se konsultujete sa smernicama proizvođača ili potražite stručni savet kada određujete prikladnost ultrazvučnog čišćenja za određene elektronske komponente.

Ukratko, ultrazvučno čišćenje je vredna tehnika za efikasno i bezbedno čišćenje elektronskih komponenti. Nudi brojne prednosti, uključujući poboljšane performanse, čišćenje bez razaranja, uštedu vremena i troškova i ekološku prihvatljivost.

UPOTREBA ULTRAZVUČNOG ČISTAČA JE IZUZETNO JEDNOSTAVNA.

Stavite predmete za čišćenje u isporučenu korpu. Pažljivo stavite korpu sa predmetima u ultrazvučni čistač. Napunite rezervoar destilovanom vodom ili rastvorom koncentrata za čišćenje. Potopite sve predmete u rastvor za čišćenje. Podesite željenu temperaturu čišćenja i aktivirajte grejač rezervoara. Kada tečnost u rezervoaru dostigne podešenu temperaturu, grejač će se isključiti. Podesite ultrazvučni tajmer u skladu sa zahtevima procesa čišćenja, u zavisnosti od vrste i stepena zaprljanosti predmeta za čišćenje. Kada je čišćenje završeno, sačekajte da se tečnost ohladi, a zatim pažljivo uklonite korpu sa stvarima. Isperite predmete čistom vodom. Ispustite zaprljanu tečnost za čišćenje iz ultrazvučnog čistača. Koristite meku krpu da obrišete rezervoar.

Koji rastvor koncentrata za čišćenje je najbolji za čišćenje elektronskih komponenti?
AS-PCB– koncentrat za ultrazvučno čišćenje je jak niskoalkalni koncentrat. Zbog svoje jake formulacije ovaj koncentrat je odličan za uklanjanje fluksa sa PCB-a. ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje su dizajnirani ne samo za profesionalnu/industrijsku upotrebu, već i za hobističku upotrebu.

Koncentrati za čišćenje

UKLANJA NEČISTOĆE KAO ŠTO su:
Fluks od lemljenja, naslage nakon oštećenja vodom, oksidacije, prljavštine…

BEZBEDNO ZA UPOTREBU NA:
Mesing, bakar, aluminijum, drugi osetljivi metali.

Koristite rastvor sa vodom u odnosu od 10%, u zavisnosti od stepena kontaminacije predmeta koji se čisti. Optimalna temperatura čišćenja je između 50-60°C. Isperite sve predmete čistom vodom nakon ultrazvučnog čišćenja. Redovno menjajte rastvor za čišćenje u ultrazvučnom čistaču kada se zaprlja.

 

Čišćenje četkica za šminkanje

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja