ultrazvučno čišćenje

Kako ultrazvuk čisti

Ultrazvuk – Čišćenje

Ultrazvučno čišćenje može zvučati kao komplikovana ili čak naučna metoda čišćenja, ali kad jednom shvatite njegov postupak, zapravo je prilično jednostavno. Ultrazvučno čišćenje je brza i efikasna metoda čišćenja koja koristi energiju ultrazvuka i uz pomoć dodatnih koncentrata za čišćenje uz pomoć procesa zvanim kavitacija prodire duboko u pore bilo kog predmeta.

Omogućava temeljno uklanjanje neželjenih prljavština sa predmeta koji prolaze kroz ultrazvučne talase. Ovaj metod čišćenja jedan je od najnovijih i efikasnih načina uklanjanja prljavštine sa različitih vrsta predmeta. Ultrazvučna metoda čišćenja zasniva se na efektu kavitacije.

Kavitacija

Kavitacija je proces brzog formiranja i rasipanja mikro mehurića u tečnom okruženju. Efekat se dešava kada ultrazvučni talasi prolaze kroz tečnost. Ultrazvuk (zvuk visoke frekvencije, koji se najčešće koristi od 28 do 100 kHz) generiše naizmenične talase visokog i niskog pritiska koji proizvode sitne mehuriće (šupljine). Počinju da rastu od mikroskopske veličine u fazi niskog pritiska dok se ne stisnu, a zatim implodiraju u fazi visokog pritiska.

Proces kavitacije je osnova ultrazvučnog čišćenja.

Emisija ultrazvučnih talasa kroz tečnost uzrokuje kavitaciju – stvaranje mikroskopskih mehurića u tečnosti. Kada ovi mehurići udare o površinu predmeta, implodiraju oslobađajući energiju koja odvaja nečistoće od površine predmeta. Mala veličina mehurića omogućava im prodiranje u pukotine, rupe, pore, perforacije i uglove do kojih je teško doći ručnim čišćenjem.

Kavitacija uklanja ostatke poput prašine, prljavštine, ulja, pigmenta, rđe, masti, algi, gljivica, bakterija, kreča, čađi, voska i tako dalje. Materijali pogodni za čišćenje u ultrazvučnom čistaču su metal, plastika, staklo, keramika i guma. Za optimalne rezultate čišćenja preporučujemo rastvor destilovane vode i posebno formulisane ultrazvučne koncentrate za čišćenje.

Upotreba ultrazvučne kade je izuzetno jednostavna.

Stavite predmete za čišćenje u isporučenu korpu. Pažljivo stavite korpu sa predmetima u ultrazvučni čistač. Napunite rezervoar destilovanom vodom ili rastvorom koncentrata za čišćenje. Potopite sve predmete u rastvor za čišćenje. Podesite željenu temperaturu čišćenja i aktivirajte grejač rezervoara. Kada tečnost u rezervoaru dostigne zadatu temperaturu, grejač će se isključiti. Podesite ultrazvučni tajmer u skladu sa zahtevima procesa čišćenja, u zavisnosti od vrste i stepena zaprljanosti predmeta za čišćenje. Kada je čišćenje završeno, sačekajte da se tečnost ohladi, a zatim pažljivo uklonite korpu sa predmetima. Isperite predmete čistom vodom. Ispustite zaprljanu tečnost za čišćenje iz ultrazvučnog čistača. Obrišite rezervoar mekom krpom.

Podesite ultrazvučni tajmer u skladu sa zahtevima procesa čišćenja, u zavisnosti od vrste i stepena zaprljanosti predmeta za čišćenje. Kada je čišćenje završeno, sačekajte da se tečnost ohladi, a zatim pažljivo uklonite korpu sa predmetima. Isperite predmete čistom vodom. Ispustite zaprljanu tečnost za čišćenje iz ultrazvučnog čistača. Obrišite rezervoar mekom krpom.

 

Industrijsko čišćenje u praksi - Ultrazvuk

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja