ASonic ultrazvučne kade

ultrazvučno čišćenjeKako ultrazvuk čisti

Kako ultrazvuk čisti

Ultrazvučno čišćenje može zvučati kao komplikovana ili čak naučna metoda čišćenja, ali kad jednom shvatite njegov postupak, zapravo je prilično jednostavno. Ultrazvučno čišćenje je brza i efikasna metoda čišćenja koja koristi energiju ultrazvuka i uz pomoć dodatnih koncentrata za čišćenje sa procesom zvanim kavitacija prodire duboko u pore bilo kog predmeta.

Omogućava temeljno uklanjanje neželjenih prljavština sa predmeta koji prolaze kroz ultrazvučne talase. Ovaj metod čišćenja jedan je od najnovijih i efikasnih načina uklanjanja prljavštine sa različitih vrsta predmeta. Ultrazvučna metoda čišćenja zasniva se na efektu kavitacije.

Kavitacija

Kavitacija je proces brzog formiranja i rasipanja mikro mehurića u tečnom okruženju. Efekat se dešava kada ultrazvučni talasi prolaze kroz tečnost. Ultrazvuk (zvuk visoke frekvencije, koji se najčešće koristi od 28 do 100 kHz) generiše naizmenične talase visokog i niskog pritiska koji proizvode sitne mehuriće (šupljine). Počinju da rastu od mikroskopske veličine u fazi niskog pritiska dok se ne stisnu, a zatim implodiraju u fazi visokog pritiska.

Proces kavitacije je osnova ultrazvučnog čišćenja.

Emisija ultrazvučnih talasa kroz tečnost uzrokuje kavitaciju – stvaranje mikroskopskih mehurića u tečnosti. Kada ovi mehurići udare o površinu predmeta, implodiraju oslobađajući energiju koja odvaja nečistoće od površine predmeta. Mala veličina mehurića omogućava im prodiranje u pukotine, rupe, pore, perforacije i uglove do kojih je teško doći ručnim čišćenjem.

Kavitacija uklanja ostatke poput prašine, prljavštine, ulja, pigmenta, rđe, masti, algi, gljivica, bakterija, kreča, čađi, voska i tako dalje. Materijali pogodni za čišćenje u ultrazvučnom čistaču su metal, plastika, staklo, keramika i guma. Za optimalne rezultate čišćenja preporučujemo rastvor destilovane vode i posebno formulisane ultrazvučne koncentrate za čišćenje.

Upotreba ultrazvučne kade je izuzetno jednostavna.

Stavite predmete za čišćenje u isporučenu korpu. Pažljivo stavite korpu sa predmetima u ultrazvučni čistač. Napunite rezervoar destilovanom vodom ili rastvorom koncentrata za čišćenje. Potopite sve predmete u rastvor za čišćenje. Podesite željenu temperaturu čišćenja i aktivirajte grejač rezervoara. Kada tečnost u rezervoaru dostigne zadatu temperaturu, grejač će se isključiti. Podesite ultrazvučni tajmer u skladu sa zahtevima procesa čišćenja, u zavisnosti od vrste i stepena zaprljanosti predmeta za čišćenje. Kada je čišćenje završeno, sačekajte da se tečnost ohladi, a zatim pažljivo uklonite korpu sa predmetima. Isperite predmete čistom vodom. Ispustite zaprljanu tečnost za čišćenje iz ultrazvučnog čistača. Obrišite rezervoar mekom krpom.

Podesite ultrazvučni tajmer u skladu sa zahtevima procesa čišćenja, u zavisnosti od vrste i stepena zaprljanosti predmeta za čišćenje. Kada je čišćenje završeno, sačekajte da se tečnost ohladi, a zatim pažljivo uklonite korpu sa predmetima. Isperite predmete čistom vodom. Ispustite zaprljanu tečnost za čišćenje iz ultrazvučnog čistača. Obrišite rezervoar mekom krpom.

Nastavkom upotrebe veb stranice, pristajete na upotrebu kolačića. više informacija

Kolačići (cookies) su omogućeni na ovoj stranici kako biste imali najbolje korisničko iskustvo na njoj. Ukoliko nastavite da koristite stranicu bez promene podešavanja za kolačiće u Vašem pretraživaču ili pritiska na "Pristajem" ispod, saglasni ste sa upotrebom ovih kolačića (cookies).

Zapri