ultrazvučna kada Asonic

Istorijat i napredak ultrazvuka

Istorijat i napredak ultrazvuka – Ultrazvučno čišćenje je razvijeno oko 1950. godine, ali i nas je zanimalo da dobijemo odgovor na pitanje čitave istorije, kako je sve počelo.

Prva otkrića

Nakon pretraživanja raznih izvora mogli bismo da počnemo već u 6. veku pre nove ere. Otprilike u to vreme Pitagora je napisao matematička svojstva o teoriji žičanih instrumenata i akustici – nauci o zvuku.

Otprilike dva milenijuma kasnije, 1794. godine, Lazzaro Spallanzani je otkrio eholokaciju kod slepih miševa. On je pokazao da slepi miševi love i upravljaju nečujnim zvukom, a ne vizijom.

Godine 1880. braća Žak i Pjer Kiri unapredili su svoje znanje o piroelektričnosti. To je električni potencijal koji generiše materijal kao odgovor na promenu temperature. Otkrili su piezoelektrični efekat, koji je bio naučna osnova prvog pretvarača za generisanje i detekciju ultrazvučnih talasa u vazduhu i vodi.

20.vek i tehnologija

Tokom Prvog svetskog rata 1917. godine, Pol Langeven je primenio ultrazvučnu tehnologiju za otkrivanje podmornica. Nakon toga, ova tehnologija je napravljena za različite namene. Od medicinske, farmaceutske, vojne i opšte industrije počela je upotreba i razvoj ultrazvučne tehnologije.

Mnoge različite industrije imaju koristi od napretka ultrazvučne tehnologije. Ultrazvučni uređaji mogu detektovati objekte, meriti razdaljine, duboko čistiti, pomoći u proizvodnji i poboljšati medicinsku negu i lečenje. Upotreba nastavlja da raste kako se napredovalo u proizvodnji ultrazvučnih komponenti, često pružajući manje invazivnu i jeftiniju alternativu.

Zanimljiva i popularna potrošačka primena ultrazvučnog rangiranja bila je Polaroid kamera. Ova tehnologija se smatrala osnovom raznih ultrazvučnih proizvoda.

Ultrazvučno čišćenje

Teško je pronaći poreklo trenutka kada je ultrazvuk primenjen na tehnologiju čišćenja. Ali oko 1950-ih prve kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji razvile su neke od prvih sistema za ultrazvučno čišćenje u istoriji.

Prvi jeftini kućni aparati izašli su na tržište oko 1970. Češće upotrebe ovog procesa uključivale su sterilizaciju medicinske opreme, čišćenje nakita, dekontaminaciju radioaktivne opreme, ribanje preciznih metalnih delova. Od 1990-ih ultrazvučna tehnologija se brzo razvija. Savremeni ultrazvučni sistemi mogu da čiste delove na širem opsegu frekvencija i sa većom preciznošću. Tamo možete izabrati frekvencije za agresivno čišćenje i delikatne delove kojima je potrebno nežno čišćenje.

 

 

Istorijat i napredak ultrazvuka

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja