Čišćenje voća i povrća

Čišćenje voća i povrća ultrazvukom

Čišćenje voća i povrća ultrazvukom je idealno rešenje kako biste bili sigurni da je voće i povrće koje jedete bezbedno i čisto. 

Kao i svi, verovatno povrće i voće perete pod slavinom u kuhinjskoj sudoperi ili činiji. U tu svrhu želimo predstaviti naš ultrazvučni uređaj za čišćenje HOME 2500. To je ultrazvučna kada za čišćenje koja koristi frekvencijski zvuk za efikasno i temeljno čišćenje svih vrsta predmeta. Temeljno čišćenje vašeg povrća i voća može imati veoma pozitivan uticaj na vaše zdravlje u celini.

Kada je u pitanju zdravstvena svest, čini se da sve što koristimo u svakodnevnom životu ima negativan efekat i može negativno uticati na naš život. Bez obzira koliko efikasan takav uređaj ili naprava može biti. Ovo bi vas moglo navesti da razmislite o uticaju mašina za čišćenje kao što su ultrazvučni čistači na vaše zdravlje. Zato smo tu da vam pokažemo kako ultrazvučni čistač može pozitivno uticati na vaše zdravlje prečišćavanjem voća i povrća.

 

Čišćenje voća i povrća ultrazvukom

 

Šta ultrazvučni čistač čini vašem voću i povrću?

Čišćenje voća i povrća ultrazvukom


Operite i očistite

Pre nego što se tehnologija razvila do ove faze, farmeri su uglavnom koristili organske metode i tehnike poljoprivrede za berbu povrća i voća. Obezbedili su sigurnu žetvu korišćenjem prirodnog komposta i stajnjaka za plodored i sadnju useva. Danas se širi komercijalna poljoprivreda, pa su pesticidi, đubriva i hemikalije zauzeli mesto prirodnog načina uzgoja. Sve ove stvari ostavljaju za sobom ostatke ili unutar, ili na voću i povrću. Ostaci mogu biti štetni po vaše zdravlje na mnogo različitih načina.

Dakle, kako ultrazvučna kada za čišćenje pomaže?

Kada svoje predmete stavite u ultrazvučnu kadu, on koristi proces koji se zove kavitacija za pranje, uglavnom dezinfekciju, uklanjanje prljavštine i čišćenje hrane. Osim toga, postoje neki načini na koje mašina za čišćenje čini vaše voće sigurnijim za konzumiranje.

Ultrazvučni čistači koriste ovu tehnologiju koja ima talas zvučnog pritiska koji radi na frekvenciji iznad gornje granice čujnosti ljudskog sluha. Većina ultrazvučnih čistača radi na frekvenciji u rasponu od 20 kHz do 40 kHz. Kada se uređaj priključi na utičnicu i uključi, njihovi pretvarači generišu ultrazvuk. Ultrazvuk zatim proizvodi ultrazvučne talase promenom veličine u skladu sa elektronskim signalom.

Talas ultrazvučnog pritiska stvara mnogo mikroskopskih vakuumskih mehurića koji napadaju, ubijaju ili uklanjaju sve klice, bakterije, prljavštinu i druge zagađivače na povrću i voću.

Snažan talas zvučnog pritiska dovodi do hiljada malih kompresijskih talasa u vodi. Ovo razdire vodu i dovodi do procesa poznatog kao kavitacija. Ovaj proces stvara milione mikroskopskih vakuumskih mehurića. To su mehurići koji čiste i peru vaše voće, povrće i druge predmete za domaćinstvo. Ova tehnologija postoji godinama i koristi se u industrijskim i medicinskim aplikacijama za snažno i efikasno čišćenje.

Ultrazvučne mašine za čišćenje pomažu u pripremi povrća i voća


U situaciji kada namirnice zahtevaju ozbiljno čišćenje da bi se uklonila prljavština, ultrazvučna kada za čišćenje može pomoći da se proces olakša.

POMAŽE U OČUVANJU VOĆA I POVRĆA- Snaga ultrazvuka izaziva fizičke i hemijske promene u biološkim strukturama, smanjuje se patogenost i mikroorganizam kvarenja.

POMAŽE U ODRŽAVANJU PARAMETARA KVALITETA POVRĆA I VOĆA – Bez obzira koju vrstu ultrazvučne kade za čišćenje koristite, kritični atributi kvaliteta vašeg voća se održavaju. Nedavne studije su pokazale da upotreba ultrazvučnog čistača može usporiti gubljenje kvaliteta svežih proizvoda tokom dugog skladištenja.

ULTRAZVUČNI ČISTAČ MOŽE POMOĆI OČISTITI PODRUČJE KOJE NIJE LAKO DOSTUPNO- Bez sumnje, kada perete povrće i voće, kao i druge prehrambene artikle kao što su piletina i meso pod tekućom vodom, postoje neka skrivena mesta do kojih vaše ruke možda neće doći. Ali sa ultrazvučnim čistačem, veoma je efikasan u dosezanju teško čistih delova vaših predmeta. To znači da bez obzira da li su hemijski ostaci unutar ili na plodovima, ultrazvučni čistač ih može iskoreniti kako bi poboljšao jestivu sigurnost.

Sada kada znate šta ultrazvučni čistač čini vašem voću i povrću, da li ste razmišljali o efektu procesa čišćenja?

DA LI PROCES ULTRAZVUČNOG ČIŠĆENJA MOŽE DA IMA NEGATIVAN EFEKAT NA VAS?

Kao što smo već pomenuli, ultrazvučna kada za čišćenje koristi proces kavitacije i to je sigurna energija. Naš Home 2500 radi u opsegu od 40 kHz. Uz određene mere opreza, energija koja se koristi da bi vaši proizvodi bili čisti nema poznatih efekata na ljudsku anatomiju.

UTICAJ ULTRAZVUČNE KADE ZA ČIŠĆENJE NA VAŠE ZDRAVLJE

Pre nego što zaronimo u uticaj ultrazvučnih čistača na vaše zdravlje, dozvolite mi da počnem tako što ću vas pitati da li znate kako konzumiranje kontaminiranog voća i povrća može uticati na vaše opšte zdravlje?

Ljudi koji jedu voće sa ostacima prljavštine mogu se suočiti sa različitim vrstama zdravstvenih problema. To može uključivati grčeve u stomaku, dijareju, respiratorne probleme, anksioznost, vrtoglavicu, mučninu, smanjenje zdravlja mozga i koordinacije tela i još mnogo toga.

 
ZAKLJUČAK


Sve vrste prljavštine mogu kontaminirati povrće, dovesti do njegovog propadanja, a takođe i uzrokovati neke bolesti. Imajući to u vidu, ultrazvučna tehnologija je postala dostupna. Za razliku od drugih metoda čišćenja i tehnika dezinfekcije, naši ultrazvučni čistači HOME serije će biti efikasniji i sigurniji. Uklanja nečistoće i zagađivače, zadržavajući boju, hranljive materije i teksturu svežeg povrća za bezbednu i zdravu potrošnju.

 

Čišćenje voća i povrća

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja