ultrazvučno čišćenje

Ultrazvučno čišćenje stomatoloških i drugih medicinskih instrumenata

Čišćenje stomatoloških i drugih medicinskih instrumenata je važan deo savremene zdravstvene zaštite, jer ih pacijenti stalno koriste. Da biste osigurali veću bezbednost pacijenata, morate koristiti medicinsku opremu na bezbedan način. To znači da se instrumenti moraju čistiti i kontrolisati njihova sterilizacija.

Medicinsko osoblje u ambulantama svakodnevno koristi medicinske alate za mnogo pacijenata. Tako bakterije i druge štetne materije dolaze u kontakt sa medicinskim uređajima. Da biste se oslobodili ovih zagađivača, potrebno je temeljno čišćenje.

Kod medicinske opreme veoma je važno odabrati najbolji način čišćenja. Korišćenje pogrešne ili nedovoljno dobre metode čišćenja može dovesti do širenja zaraznih bolesti koje mogu da dovedu do bolesti ili smrti pacijenta.

Ultrazvučni čistači su jedan od najlakših načina za uklanjanje prljavštine sa instrumenata za višekratnu upotrebu u stomatološkim klinikama.

 

Šta je ultrazvučno čišćenje?

 

Ultrazvučna energija stvara milijarde minijaturnih mehurića u rezervoaru ultrazvučnih čistača, koji implodiraju velikom silom i odvajaju nečistoće sa površine predmeta koji se čisti. Mehurići nastali u procesu kavitacije mogu prodreti u male pore i pukotine. Oni praktično uklanjaju prljavštinu sa površine na efikasniji način od ručnog čišćenja. Čišćenje ima dodatni nedostatak što osoblje mora da rukuje kontaminiranim instrumentima.

Dezinfekciju i sterilizaciju treba izvršiti tek nakon temeljnog ultrazvučnog čišćenja. Ovaj redosled je važan jer se sterilisani predmeti mogu kontaminirati u ultrazvučnom kupatilu. Čistač može sadržati krv, tkivo ili druge nečistoće od prethodne upotrebe.

 

Primer postupaka za čišćenje stomatoloških instrumenata

 

Manji ultrazvučni čistači kao što je ASonic PRO 08-40kHz, dostupni su u našem ASonic brendu i idealni su za stomatološke klinike. Koriste se za čišćenje instrumenata kao što su igle, ogledala, sečiva itd., kao i za krunice i proteze. Ovaj model ultrazvučnog čistača je takođe pogodan za uklanjanje cementa, punila ili zaptivača. Instrumenti se mogu držati natopljenim rastvorom germicida ili enzima kako bi se sprečilo da se nečistoće osuše na njihovoj površini nakon upotrebe. Ovo znatno pojednostavljuje naknadno čišćenje.

Ultrazvučni čistač ASonic PRO 08

Profesionalni ultrazvučni čistač zapremine 0,8 litara je idealan za čišćenje malih predmeta i čestu upotrebu. Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz i snaga od 35 W osigurava efikasno i brzo čišćenje.

Model PRO 08 je mala jedinica, ima odvojeno podešavanje vremena od 1 – 99 minuta. Ultrazvučna snaga od 35 W obezbeđuje dovoljno veliki broj mehurića za efikasno i brzo čišćenje raznih malih predmeta u ultrazvučnom čistaču.

Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz obezbeđuje temeljno, ali nežno čišćenje. Pogodno za predmete sa mnogo pukotina i malih udubljenja. Zbog manjih mehurića, sa manje energije ali veće gustine, ova frekvencija je posebno pogodna za mekše metale, plastiku i predmete sa glatkom površinom.

 

Ultrazvučna kada ASonic PRO 20

 

Profesionalni ultrazvučni čistač zapremine 1,5 litara je idealan za čišćenje malih predmeta i čestu upotrebu. Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz i snaga od 60 W osigurava efikasno i brzo čišćenje.

Model PRO 20 je mala jedinica, ima odvojeno podešavanje vremena od 1 – 99 minuta, zagrevanje do 80°C i automatsko isključivanje. Odličan izbor za širok spektar primena, jer možete podesiti optimalni odnos između temperature i vremena za čišćenje vaših predmeta.

Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz obezbeđuje temeljno, ali nežno čišćenje. Pogodno za predmete sa mnogo pukotina i malih udubljenja. Zbog manjih mehurića, sa manje energije ali veće gustine, ova frekvencija je posebno pogodna za mekše metale, plastiku i predmete sa glatkom površinom.

Ultrazvučna snaga od 60W obezbeđuje dovoljno veliki broj mehurića za brzo i efikasno čišćenje ogromnog broja predmeta u ultrazvučnom čistaču.

Koncentrat za čišćenje u ultrazvučnom čistaču

 

Upotreba ultrazvučnog koncentrata za čišćenje značajno doprinosi efikasnom uklanjanju organskih nečistoća. Iako bi neko pomislio da bi rešenje za dezinfekciju bilo pravi izbor, to zaista nije, jer može otežati uklanjanje nečistoća poput proteina. Umesto toga koristite rastvor odgovarajućeg koncentrata za ultrazvučne čistače, pripremljen prema uputstvu na pakovanju.Asonic AS-UCP prašak za čišćenje

 

ASonic univerzalni prašak za ultrazvučno čišćenje uklanja prljavštinu, osušenu ili drugu krv, ostatke tkiva i druge supstance sa instrumenata, staklenog posuđa i drugih tvrdih površina. ASonic univerzalni prašak za ultrazvučno čišćenje je specijalno formulisan deterdžent za čišćenje površina sa mogućnošću potpunog ispiranja vodom i brzog uklanjanja ostataka sa predmeta. Čistač je u prahu, u kesici od 100g ili 250 gr. Svoju efikasnost postiže visokom pH vrednošću i posebnim sredstvima za čišćenje površina.

 

Uputstvo za upotrebu i čišćenje

 

Stavite predmete koje želite da očistite u korpu za čišćenje. Stavite korpu u rezervoar tako da svi instrumenti budu potpuno potopljeni. Vreme čišćenja (obično 7 do 10 minuta, u zavisnosti od količine instrumenata) i temperaturu podešavate preko kontrolne table.

Nakon što je ciklus čišćenja završen, isperite instrumente vodom da biste uklonili ostatke tečnosti za čišćenje, a zatim nastavite sa dezinfekcijom i sterilizacijom. Rastvor za ultrazvučne čistače treba menjati najmanje jednom dnevno, a rezervoar za ultrazvučne čistače očistiti i osušiti pre sledeće upotrebe. Pratite uputstva proizvođača za korišćenje ultrazvučnih čistača i koncentrata.

Klinike koje imaju ultrazvučni čistač su produktivnije i efikasnije jer njihovo osoblje ne gubi vreme na ručno čišćenje!

Čišćenje stomatoloških i drugih medicinskih instrumenata

 

Nemojte raditi ručno ako imate mogućnost da bezbedno i efikasno koristite ASONIC ULTRAZVUČNI ČISTAČ!

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Pogledajte celu našu ponudu – Ultrazvučni čistači ASonic

 

Za više informacija možete nas kontaktirati mail-om: prodaja@avene.rs ili na broj telefona: 069/465-33-33

 

Industrijsko čišćenje u praksi - Ultrazvuk

 

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja