ultrazvučna kada

Čišćenje farmaceutske i laboratorijske opreme ultrazvukom

Čišćenje farmaceutske i laboratorijske opreme ultrazvukom

Laboratorijski ultrazvučni čistač za čišćenje farmaceutske i laboratorijske opreme se koristi u laboratorijama za uklanjanje tragova hemijskih jedinjenja, ulja, pigmenata ili otisaka i drugih ostataka.

Čišćenje laboratorijskog staklenog posuđa

  Morate biti pažljivi kada čistite laboratorijsko stakleno posuđe kao što su Erlenmajer tikvice, gradirani cilindri, birete i pipete kako bi se izbeglo lomljenje. Takođe je teško očistiti laboratorijsko stakleno posuđe složenih oblika. Upotreba ultrazvučnog čistača umesto ručnog pranja i mašina za pranje laboratorijskog staklenog posuđa ne samo da može smanjiti broj ostataka i troškova zamene, već takođe obezbeđuje sveobuhvatno čišćenje zahvaljujući snazi kavitacionog dejstva.  Namenjen je za čišćenje instrumenata i laboratorijskih materijala od stakla, plastike ili metala. Koristi se za čišćenje staklenih proizvoda, flaša, čaša, epruveta, boca za ključanje, mernih boca, Buhnerovih levka, Erlenmajerovih tikvica, epruveta za centrifugiranje itd.

Koji ultrazvučni čistač je najbolji za čišćenje staklenih predmeta?

Ultrazvučni čistač uklanja organske i neorganske tragove sa instrumenata kao preliminarni korak za naknadno efikasno čišćenje hirurških i medicinskih instrumenata koji se koriste u hirurgiji, oftalmologiji i veterinarskoj medicini. Uklanja i organske i neorganske tragove sa instrumenata, sledi samo dezinfekcija i sterilizacija.

Čišćenje farmaceutske i laboratorijske opreme ultrazvukom

Ultrazvučni čistač urađen po meri za KRKU d.o.o.

 

Modeli ultrazvučnih aparata

 

kadice od 0,8 pa do 780 litara

 

Kako radi ultrazvučni čistač?

Ultrazvučno čišćenje je brza i efikasna metoda čišćenja koja koristi ultrazvučnu energiju i prodire duboko u pore bilo kog predmeta uz pomoć dodatnih koncentrata za čišćenje. Osigurava temeljno uklanjanje neželjene prljavštine sa predmeta izloženih prodiranju ultrazvučnih talasa. Ovaj metod čišćenja je jedan od najnovijih i najefikasnijih načina uklanjanja prljavštine sa raznih vrsta predmeta. Metoda ultrazvučnog čišćenja zasniva se na efektu kavitacije. Ultrazvučno čišćenje može zvučati kao komplikovana ili čak naučna metoda čišćenja, ali kad jednom shvatite njegov postupak, zapravo je prilično jednostavno. Ultrazvučno čišćenje je brza i efikasna metoda čišćenja koja koristi energiju ultrazvuka i uz pomoć dodatnih koncentrata za čišćenje uz pomoć procesa zvanog kavitacija prodire duboko u pore bilo kog predmeta.

Omogućava temeljno uklanjanje neželjenih prljavština sa predmeta koji prolaze kroz ultrazvučne talase. Ovaj metod čišćenja jedan je od najnovijih i efikasnih načina uklanjanja prljavštine sa različitih vrsta predmeta. 

Kavitacija

Kavitacija je proces brzog formiranja i rasipanja mikro mehurića u tečnom okruženju. Efekat se dešava kada ultrazvučni talasi prolaze kroz tečnost. Ultrazvuk (zvuk visoke frekvencije, koji se najčešće koristi od 28 do 100 kHz) generiše naizmenične talase visokog i niskog pritiska koji proizvode sitne mehuriće (šupljine). Počinju da rastu od mikroskopske veličine u fazi niskog pritiska dok se ne stisnu, a zatim implodiraju u fazi visokog pritiska. Više o ultrazvučnom čišćenju možete pročitati na našem sajtu ultrazvucnekade.rs

 

Prah za ultrazvučno čišćenje

  Za ultrazvučno čišćenje farmaceutske i laboratorijske opreme preporučujemo koncentrat za čišćenje AS-UCP. AS-UCP prah je pogodan za duže potapanje delova, alata, instrumenata, staklenog posuđa kao i za duže čišćenje u ultrazvučnom čistaču.

Asonic prah za čišćenje laboratorijske opreme

 

UKLONITE NEČISTOĆE KAO ŠTO su:

Prljavština, masti, ulja, osušena krv, ostaci tkiva, čestice prašine itd.

 

Deterdžent JE BEZBEDAN ZA UPOTREBU NA:

Mehanički delovi, alati, hirurški instrumenti, staklo i druge čvrste površine.

ASonic univerzalni prah za čišćenje, za ultrazvučno čišćenje je specijalno formulisan deterdžent za čišćenje površina sa mogućnošću potpunog ispiranja vodom i brzog uklanjanja ostataka sa predmeta. Deterdžnt je u prahu, u pakovanju od 100 g ili 250 gr. Svoju efikasnost postiže visokom pH vrednošću i posebnim sredstvima za čišćenje površina.

Način upotrebe:

Rastvorite 5 gr praha u 1 l tople vode. Radna temperatura je 50°C (može biti od 20°C do 70°C). Dobro promešati. Uronite predmete i ostavite ih potopljene najmanje 5 minuta. Dobro ih isperite pre nego što ih osušite. Za veoma prljave predmete možete koristiti 25 g praha rastvorenog u 1 l tople vode. Neiskorišćena mešavina ASonic praha može se čuvati do 7 dana. Ako držite smešu ohlađenu, moraće da se zagreje da postane providna. Ako se mešavina koristi, bacite je u roku od 24 sata.  

Za više informacija, možete nas kontaktirati putem e-maila: prodaja@avene.rs ili na telefon 069/465-33-33

 

Čišćenje u grafičkoj industriji 

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja