AS-METALPASS-1

AS-METALPASS-1 je koncentrovano tečno sredstvo za čišćenje i pasiviranje nerđajućih, lakih i obojenih metala i materijala.

EAN: 0699838946774

3.465,78 din

3 na zalihi

Profesionalni ASonic koncentrat za pasivizaciju, odmašćivanje, uklanjanje rđe i kalcijum karbonata

ASonic AS-METALPASS, 1 litar, uklanja mineralne masti, ulja i koristi se za pasivizaciju čelika

Dizajniran kao biorazgradivi tečni, koncentrovani, srednje kiseli deterdžent. pH vrednost koncentrata je 1,6.

Uklanja nečistoće kao što su:

 • mineralne masti i ulja;
 • ostaci paste za poliranje;
 • oksidni slojevi;
 • rđa;
 • kalcijum karbonat.

Bezbedan za upotrebu na:

Čišćenje – nerđajući čelik, laki i obojeni metali i materijali (prohrom, aluminijum, bakar, mesing, staklo, plastika itd.).

Pasivacija – nerđajući čelik, aluminijum, kao i metali koji sadrže hrom.

AS-METALPASS-1 doza:

Ultrazvučno čišćenje: napravite rastvor od 2%  (do 5%, zavisi od stepena zagađenja) sa dejonizovanom ili demineralizovanom vodom. Preporučena temperatura radnog rastvora je 30 – 80°C. Preporučujemo da testirate koncentrat za čišćenje na neupadljivom mestu pre upotrebe.

Pasivacija: napraviti rastvor od 10-20%. Radna temperatura je 30 – 80°C. Vreme pasivacije – 10-30 min. Pasiviranje se preporučuje nakon čišćenja metala od zaštitnih slojeva (mineralne masti ili ulja). Za čelik AlSl 316 potrebno vreme pasivacije na temperaturi radnog rastvora od 70°C je 20 minuta.

Pasivacija nerđajućih čelika se zasniva na uklanjanju atoma gvožđa sa površine predmeta i na taj način povećava koncentraciju atoma hroma na površini.

Prednosti:

 • nakon čišćenja, bakar i mesing se vraćaju u svoj sjaj;
 • ne sadrži fosfate ni silikate.
 • ovaj deterdžent je biorazgradiv i iskorišćeni radni rastvor se nakon neutralizacije može ispustiti u gradsku kanalizaciju.

Opis procesa čišćenja

Pažljivo stavite korpu sa predmetima u ultrazvučni čistač. Napunite rezervoar mešavinom destilovane vode i koncentrata za čišćenje željenom brzinom. Potpuno potopite predmete za čišćenje u rastvor. Podesite potrebnu temperaturu i aktivirajte grejač rezervoara. Sačekajte da tečnost u rezervoaru dostigne zadatu temperaturu, a zatim podesite ultrazvučni tajmer u skladu sa zahtevima procesa čišćenja. Kada je čišćenje završeno, sačekajte da se tečnost ohladi, a zatim pažljivo uklonite korpu sa stvarima. Isperite predmete čistom vodom. Redovno menjajte kadu kada se rastvor zaprlja. Kako funkcioniše ultrazvučno čišćenje možete pronaći ovde.

UPOZORENJE

 • Koristite proizvod samo prema uputstvima na etiketi.
 • Čuvati van domašaja dece.
 • Uvek testirajte ultrazvučne koncentrate za čišćenje pre nove primene na materijalima koje ranije niste čistili.
 • Čuvati u originalnom zatvorenom pakovanju na temperaturi od -5 do 30°C, zaštićeno od izvora toplote i direktne sunčeve svetlosti.

DOKUMENTACIJA

Bezbednosni list (MSDS) Dokument

brošura:

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja